küçük hanımın mutfağında geçenlerde anne evinde öğrenilmiş en lezzetli yemek pişti..
su böreği..
şimdilik eşimin işten gelme saatine kadar , ona ne gibi güzel yemekler yapsam aylarını yaşıyorum :)
bu yüzden yemek postlarını daha sık göreceksiniz blogumda,
vakit bol olunca size her aşamasını göstermek istedim su böreğinin..
ilk iş olarak hamuru yoğurmanız gerekiyor..hamur malzemeleri: 6 yumurta, 1 çay bardağı su , bir tutam tuz ve aldığı kadar un.. güzelce ezdiğiniz hamuru limon büyüklüğünde bezelere ayırıp üzerini nemli bir bezle örtün..
sonra tek tek hamurları oklavanızla açıp kuru bir yere serin..
geldik işin en eğlenceli kısmına ;) ocağa büyükçe bir tencere ile su koyun ve kaynatın.. kaynar suyun içine 7 yemek kaşığı tuz atın.. diğer yandan bir leğeni soğuk suyla doldurun.. böreğin içine ne koyacaksanız onu hazırlayın, ben peynirli yaptım.. son olarak da yaklaşık 200 gr tereyağını bir kapta eritin ve tepsinizi yağlayıp böreği hazırlamaya başlayın..
kaynar suyun içine hamurunuzu yavaşça bırakın, kevgirle alt üst ederek hamuru 10 saniye kadar kaynatın.. kevgirle sıcak sudan aldığınız hamuru hemen soğuk suyun içine atın ve elinizle hamurunuzu yavaşça yıkayın.. soğuk sudan çıkardığınız hamurun suyunu iyice süzün ve tepsiye yayın.. tepsiye her hamur yaydığınızda 2 yemek kaşığı tereyağ gezdirin üstünde.. böylece tek tek hamurları sıcak sudan soğuk suya ata ata tepsinize alın.. peyniri ben 5. kattan sonra koydum ve üzerine hamur yığmaya devam ettim.. son olarak böreğinizi bıçakla dörde bölün ve parça parça tereyağı atın üstüne..180 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar 45-50 dk pişirin ;) anlatırken karışık gelmiş olabilir size ama görsellere bakarak ne demek istediğimi daha kolay anlayabilirsiniz.. şimdiden hepinizin ellerine sağlık, afiyet olsun canlar :)
eline sağlık cnm. su böreği yapmak zordur.
YanıtlaSiltatlı kedi quen, teşekkür ederim canım :) öyle derler evet zordur biraz ;)
YanıtlaSil