Ana içeriğe atla

küçük hanım mutfakta :)


küçük hanımın mutfağından herkese merhaba ^-^
minnak evimde evcilik oynamaya devam ediyorum, tabiki en sevdiğim yer evimin mutfağı oluyor..
birilerini doyurmak fikri bile güzelken,akşama kadar sizin için çalışan eşinize yemek yapmak çok daha zevkli.
yıllardır özene özene aldığım çeyizlerimi kullanmak ayrı zevkli :)
düğünüme katılamayan arkadaşlarımdan akrabalarımdan ufak hediyeler almaya başladım bu sıralar..
fincan takımları, süs eşyaları geliyor tam da beğeneceğim türden ;)
şimdilik evimizde hiç kimseyi ağırlamadık diyebilirim, 
kız kardeşimin düğünü için bu hafta trabzona gideceğim geldikten sonra davetler başlar sanırım..
internetten tarifler araştırıyorum, merak ediyorum ne yapabilirim diye..
dün incirli muhallebili tatlı yatım, yukarda tabakta gördüğünüz şey  yani :)
ilk kez zeynep ablamın evinde yemiştim çokça beğenmiştim..
bir yemek blogu olmasamda güncemde ara sıra yaptığım değişik tarifleri yazacağım..
ne de olsa günümün büyük çoğunluğu artık mutfakta geçecek :)
tarifi internetten aldığım kadarıyla buraya yazacağım artık yapmak isteyenler olursa diye..

incirli muhallebili tatlı

Kek Malzemeleri:
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tarçın
1 kabartma tozu
5 tane kuru incir
1 su bardağı çekilmiş ceviz

Kuru incirleri biraz ılık suda bekletin ve  küçük küçük doğrayın, ceviz ile birlikte kek karışımına en son ekleyin, orta boy borcamın içini yağlayın ve malzemeyi dökün, 170 derecelik fırında yarım saat pişirin. (kekin içinde sıvıyağ ve süt tarzı şeyler yok dikkatinizi çekerim^^)

Muhallebi Malzemeleri:
1 litre süt
2 yemek kaşığı mısır nişastası
2 yemek kaşığı un
5 kaşık şeker
1 kaşık tereyağı ya da margarin
1 paket kremşanti

Tereyağ ve kremşanti harici bütün malzemeyi karıştırın orta ateşte kaynayana kadar pişirin, kaynayınca tereyağını ekleyin kapatın ve biraz soğutun. soğuyan muhallebiye kremşantiyi dökün ve mikserle biraz çırpın. pişen keki fırından alın biraz dinlenince 1 su bardağı ılık suya azıcık şeker şeker ekleyip bütün keki ıslatın (isteyen ılık suya 1 kaşık granül kahve koyabiliyor) . son olarak soğuyan kekin üzerine muhallebiyi dökün ve hindistan ceviziyle süsleyin.

görüntüsü normal bir tatlı gibi olsa da lezzeti on numara bir tatlı oluyor :) şimdiden yapacak olanların eline sağlık^^ görüşmek üzere ;)


Yorumlar

  1. günlük yaşamım, canım yukarda sağüst köşede tabaktaki incirli tatlı :) aceleden pek foto çekemedim, altı kek üstü muhallebi zaten..

    YanıtlaSil
  2. seni yerim:))) 'zerrin ablan'

    YanıtlaSil
  3. kendi mutfağında şef sen oluyorsun ve bu benim çok hoşuma gidiyor, evliliğin ilk yıllarında fırsatı iyi değerlendirmek lazım, insan bir hevesle gaza gelip müthiş hamaratlık gösterilerinde bulunabiliyor :)

    YanıtlaSil
  4. Zerrin Ablaaaa :))) hoşgeldin, yorumların devamını bekliyorum artık öpüyorum :D


    cecilia, aynen dediğin gibi canım :) internette harıl harıl tarif bakıyorum , bakalım ne zaman sıkılırım :)

    YanıtlaSil
  5. yeni evinde güle güle otur. ne güzel bir anlatımın var :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Peçete Katlama Teknikleri

bir kadını en mutlu eden şeylerden birisi de yaptığı yemeklerin beğenilmesidir.. mesela ben, yemeğe başladığımızda eşimin suratına bakarım hemen :) ifadesinden ya da iştahla yemesinden -heh beğendi, diye bir ohh çeker devam ederim yemeğe :) yemeklerden ziyade sofranın cicili bicili süslenmesi de o yemeklerin iştahla yenmesine yardımcı oluyor bence.. illaki pahalı runner, amerikan servisi alacaksınız diye bir şey yok.. elinizde olan malzemeler ve çiçeklerle de sofranızı renklendirebilirsiniz.. genelde kağıt peçete kullanıyorum ben,  kağıt olsun kumaş olsun basit hareketlerle peçetelere değişik şekiller verebiliyoruz.. en azından bu posttan sonra ben daha çok özen göstereceğim :) işte bir kaç peçete katlama tekniği.. hangisi kolayınıza gelirse artık.. *fotoğraflar alıntıdır: pintereset.com

Bir bardak çayın hikayesi..

Kaynana alt demlik gibidir, kaynadıkça fokurdar durur... Gelin üst demlik gibidir, alt demlik kaynadıkça yukarda demlenir durur.. Damat çay bardağı gibidir, biraz kaynana doldurur biraz gelin.. Kaynata çay tabağı gibidir, dökülenleri toplar.. Görümce çay kaşığı gibidir, ara sıra gelir karıştırır gider.. Çocuklar ise şeker gibidir, çayın tadına tat katar, yüzleri gülümsetir.. Kısaca bir bardak çay aile demektir :) *** Karadenizde anlatılan meşhur  hikayeyi bilmeyen yoktur sanırım.. çocukken hayranlıkla dinlerdim çok hoşuma giderdi.. bilmiyorum ne kadar doğru ne kadar yanlış ama şuanda benim için pek geçerli değil bu hikaye.. eskidendi böyle kaynana gelin muhabbetleri.. gelin aldık demek temizlikçi aldık demekti, gelin aldık demek aşçı aldık demekti, gelin aldık demek hizmetçi aldık demekti yalan mı? eski gelinleri az oturup dinleyin hiç biri güzel şeyler anlatmıyor.. ara sıra bana soruyorlar nasıl alışabildin mi evliliğe diye? tabi çok iyiyim , mutluyum diyorum.. güzel

Annemin evine giderken, annemin evinden dönerken :)

derler ki; şanslı annelerin ilk çocukları kız olur, daha şanslı annelerin ikinci çocukları da kız olur ^_^ biz iki kız kardeş olduğumuza göre benim annem çok şanslı oluyor bu durumda :D bir de kendine sormak lazım tabi.. evlendik ev boşaldı rahatladım sanmayın diyor annem, şimdi daha çok aklım sizde kalıyor.. bir kişi gittiniz evden iki, üç kişi olarak geliyorsunuz şimdi daha kalabalık oldu ailemiz.. ben acırım yavruma yavrum acır yavrusuna diyor.. o yüzdendir sanırım anneme ne zaman gitsem boş valizle gidip, dolu dolu valizlerle dönerim evime.. istanbulda sanki patates yok anne diyorum, köy patatesi gibi olmaz diyor.. istanbulda sanki turşu yok anne diyorum, ev yapımı gibi olmaz diyor.. istanbulda sanki peynir yok anne diyorum, bizim peynirimiz gibi olamaz diyor.. öğrenciyken valizime köy yumurtası koymaya kalkmıştı zor engel olmuştum :) o yüzdendir ki ne kadar büyüsek de biz annelerimizin gözünde hala bebeğiz.. evlensek de.. anne olsak da.. verdikçe içi rahatlıyor..