Ana içeriğe atla

dolaplı ütü masası meselesi..



ütü masalarının ilgi alanıma girmeye başlamasını iyiye alamet olarak görüyorum, sanırım evren bana "evlilik" konusunda mesajlar vermeye başladı :) hadi kızım beğen artık , al bir ütü masası yaşın geldi her an seni istemeye gelebilirler mi diyor acaba ?
şimdi kafamda deli sorularla dolaşıyorum, o ütü masasını alırsam yarın gelirler mi istemeye, ya da almazsam hiç gelmezler mi :)
hakkaten nedir kızlardaki bu gereksiz herşeyim kusursuz olsun merakı, alt tarafı ütü masası işte.. başka derdim mi yokta günlerdir araştırma yapıyorum, hayır derdim de var yani..
neyse şu dolaplı ütü masaları var ya onları araştırıyorum..
severek takip ettiğim bloglardan biri pembe gönlüm sende blogunda aylar önce gördüğüm, sonra tesadüfen evmanya sitesinde tekrar görüp almaya heves ettiğim bir masa.. fiyatı 350 tl hem de yanında ütü hediyesi var.. 
ütü yapmayı sevmediğim için belki bu cici masayla ütü yapmayı severim diye de almak istiyorum.. ama henüz karar veremedim.. kullananlar varsa yorumlarınızı bekliyorum iyi ya da kötü..
sevgiler saygılar efenim :)


Yorumlar

  1. yazını gülerek okudum:)) aynı ben yahu evlenmeme en az 5 yıl var aman şuan öğrenci evim olmasına rağmen aman o da olsun evimde aman buda olsun diye tuhaf tuhaf alışverişler yapıyorum. hayır şurada 3 5 aya modası geçecek şeyler alıyorum ona yanıyorum:((

    YanıtlaSil
  2. evinde ütü masası için yerin var mı :) bir de ütülenecekler bu masanın dolaplarına sığacak mı... yani kullanışlı olacak mı karar vermelisin... bir de boyları çok kısa, uzuyor mu bilmiyorum, araştır bi istersen...
    benim hem ütüm bu masaya sığmaz hem de ütüleneceklerim :D
    sepetcibaba.com sitesinde de bu ütü masalarından vardı, hala var mı bilmiyorum ama bakmanı öneririm...

    sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Benzerinden bende var. Çok seviyorum . Ama ayakta uzun uzun ütü yapamadığımdan diğer eski ütü masamda ütü yapıyorum, bu da koridorda ütü eşyalarımı koymak için ve acil bir iki parça birşey ütüleyeceğim zamanlar kullanılıyor.

    YanıtlaSil
  4. Bence bütün kızlar da her şeyim mükemmel olsun hevesi yok.
    Şahsen ben evlenirken eşimin bekar evinde olan ütü masası, ütü, çamaşırlık gibi ıvır zıvırlardan hiç almadım nasılsa var diye. Gerçi biraz imkanla da ilgili, param olsa her şeyi yenilerdim herhalde:)

    Yalnız bu masa gerçekten çok şirin ya:) Ütüyü sevdirir mi bilmiyorum; ama odaya şirinlik, sıcaklık katacağı kesin:)

    YanıtlaSil
  5. Çok şirin gerçekten, yer kaplamama açısından iyi ama uzun bir elbiseyi oraya geçirmek ve döndürmek zor olabilir, dikiş diktiğim için buna benzer ütü sıkıntılarını yaşıyorum bunun ön kısmı biraz kısa, ama her halükarda çok tatlı göründüğü ve yerden kazandıracağı kesin;) .

    YanıtlaSil
  6. kullanmadım ama geyet kullanışlı görünüyor.
    yer problemin olmayacaksa alabalirsin.
    sevgiler

    YanıtlaSil
  7. Memleket meselesi olmuş ne ütü masasıyımış ya...

    YanıtlaSil
  8. Mervecim görseldeki ütü masası harika. almanı tavsiye ederim amaaaaa :))))
    ütü oldukça sıkıcı bir iş , en azından bana göre. eşyaları alırken ben hep fonksiyonel olmasına dikkat ederim. kullanımı, açılıp kapanması, depolanması vs. ben bir süre sonra bu ütü masasından çok sıkılabilirim mesela. eminim nereye tıksam bunu diye düşünmeye bile başlarım. hem yer kaplayacaktır, hem de ütü yaparken, özellikle fazla ütülerde, zamanla oturma ihtiyacı hissedildiğinden yorucu olabilecektir. elbette bunlar benim düşüncem. son karar senin :))) görsel duruşu oldukça şık...

    YanıtlaSil
  9. Evmanyadan alıp inceleyip geri gönderen birisi olarak evmanyadakini kesinlikle önermiyorum. Zaten yanlış renk göndermişlerdi. İnanılmaz kalitesiz. Ayakta zor duruyor.Tahtalar elinde kalacak gibi.Ütü koyulacak yer sallanıyor,çok riskli.
    Pembe gönlüm sende Kervan mağazasından almış.Oradakinin farklı olabileceğini düşünüyorum.
    Hem boyu da ayarlanmıyor.Ben uzun olduğum için bana kısa geldi,insanın beli ağrır onda.
    Eğer niyetliysen bir kervana gidip bakmanı öneririm :)

    YanıtlaSil
  10. ilk sende gördüm.
    ama ütü ıykkkk.
    :)

    YanıtlaSil
  11. ay çok cici ki bu!
    ama bunun hediye ettiği ütüye aldanma. kendine tanklı al muhakkak!
    annem bana senelerdir en iyi ütüyü alır sonra ben evlenmem sonra onu kullanır bana bi üst modelini alır :D böyle yıllarımızı devirdik :D
    gerçekten bu ütü masasını sevdim.
    kullanışlı bilmiyorum ama svdim :D
    Annneeeeee!!!!
    :P

    YanıtlaSil
  12. İyi alametler olmasına çok sevindim:)
    yanında ütü verilmesi beni biraz düşündürdü görüntü çok güzel ben de heveslendim ama bir ütü bile 350 liraya zor alınırken o nasıl bir ütü olabilir, seni iyice ütüden nefret ettirmesin. Ütü masasının da çeliği çok önemli ütüyü bırakacağın yerin paslanmaması lazım buharlı ütüler fış fış buhar verir ya, iyi bir marka ütü masası da aynı fiyat ama böyle süslü değil..Bu da tam gelin işi ama :)

    YanıtlaSil
  13. Begüm, ben de öğrenci evinde kaldım, bilirim orda da ksıtlı bütçeyle en güzelini almaya çalışırsın, bir sürü dekorasyon hayallri yaparsın :) ama çeyiz olunca para veren çok oluyor daha keyifli oluyor alışveriş.


    Esra, tavsiyelerin için sağol :) kafam çok karıştı bloga yazdıktan sonra, olumlu olumsuz henüz karar vermedim :)


    Handan, ben normal ütü masalarına koyacak yer bulmaktan nefret ediyorum. kapı arkası mı olsun yatağın altı mı dolap yanı mı.. açık dursa ayrı dert.. o yüzden şöyle bir yere koyacağım bir masa olsun istedim ama henüz karar veremedim :)



    Nesrin, ne mutlu sana senin stresin de az olmuştur evlenirken :) bazı gelinler kafayı yiyor görüyorum.. ben de zamanım var diye bu kadar ince eleyip sık dokuyorum yksa pek umursamam :)


    gooogoook, avantajları ve dezavantajları çok fazla, kararsız kaldım ben de :) bakalım düşünüyorum hala..


    Asortik, evim belli olduktan sonra mı alsam :) bilemiyorum şimdi yer olur mu olmaz mı..


    Hamza, kadınlar böyleler, hemen hemen her konuda ayrıntıya inerler ve seçim problemi yaşarlar malesef :)



    Juliette, tavsiyelerinin hepsi benim de aklıma geldi, bir kaç gün sonra en yakın akrabaya vermeye kalkarım bunu diye korkuyorum.. sonuçta kullanmam lazım işe yarayıp yaramadığını görmem için.. karar veremedim düşünüyorum hala :)



    Müstakbel eşim, ne diyorsun gerçek mi :) iyi ki yazmışım buraya bak neler öğrendim.. evmanya dışında da çok sitede gördüm ama en kalitelisi evmanyadaki diye ordan alırım demiştim.. kervanda tükenmiş evet aynen.. ama döküntü çıkması korkuttu gözümü..



    deeptone, sen de ütü sevmeyenlerdensn sanırım :) ama elimiz mahkum napalım..


    Seyhan abla, benim ütüm zaten alınmış tefalden :) ütüsünde değilim ben masayı çok sevdim .. ama bunca kötü yorumdan sonra alır mıyım bilmiyorum :) sen al dene ben sonra alayım daa :)



    Sema, benim ütüm zaten var, en kalitelisinden :) masanın görüntüsü çok güzel, kullanışlılığı düşündürücü sadece.. severek kullanacaksam eğer 350 lira çok gelmiyo gözüme..



    YanıtlaSil
  14. Mervecim haklısın, durduğu yeri güzelleştirir bu, kullanışlı ve güzel tasarım. Alırsan güle güle kullan:))

    YanıtlaSil
  15. mimledim seni.
    zamanın olursa işteee.
    :)
    hayal mimi.
    hoş konu.
    :)

    YanıtlaSil
  16. Evden çıkmaya ramak kala ütü yapma alışkanlığı olanlar için kullanışlı olabilir. Kasdettiğim küçük parçaları ütülemek tabi... Büyük yada ütülemesi zor parçalar için bu masanın çok kullanışlı olacağını düşünmüyorum. Dekoratif olarak çok güzel görünüyor ama uzun soluklu ütüler için ideal değil. Yani ebde bir ütü masasının daha bulunması gerekiyor bana göre. Ama ütü yapmaya heveslendirebilir tabi... Çok hoş çünkü:)

    YanıtlaSil
  17. Bende mimledim seni deepte mimlemiş :)

    YanıtlaSil
  18. Ütü masası çok güzel de ahh şu ütü işi nerede yaparsan yap hiç güzel değil yani ütüyü her kim icat ettiyse bir de ütüsüz kırışık giyme kırışık kullanma modası icat etse birileri.:)

    YanıtlaSil
  19. beyza aydın, haklısın tabi büyük parçaları ütülemek hem zor hem uzun süre alır.. hala düşünüyorum daha zamanım var nasıl olsa :)

    deep , maviye iz süren ve pembe kereste, :) çok teşekkür ederim kızlar. şu sıralar çok yoğun geçiyor günler inanın zaman bulamıyorum bloga girmeye bile :) fırsat bulunca mimlerinizi okuyacağım.


    vişnap macide, hehe :) ben de meraklısı değilim senin gibi canım :) pek haz etmesem de mecbur kalıyoruz napalım..

    YanıtlaSil
  20. ne güzel yazılarınız var blogunuza bayıldım. Hele ütü masası harika. sende harikasın canım. Bir o sayfayı açıyorum, bir diğerini. Harika paylaşımınların var

    YanıtlaSil
  21. Nihal, teşekkür ederimm ^^ :)

    YanıtlaSil
  22. Merve, bunun aynısından bende var. Giyinme Odam başlığı altında resmini de ekledim. Birkaç ay önce Adana'da bir züccaciyeden 250 lirayken pazarlıkla 200 liraya aldım. Evmanya'dakinin birebir aynısı. Başka online alışveriş sitelerinde de var. Bir eliyüzüdüzgünöğretmenkız piyasa araştırması yapmadan alışveriş yapmaz. Kaliteli bir şey değil, üstüne çıkıp perde asmayı planlıyorsan tabi. Üstünde tepinebileceğim kadar kaliteli olsun diyorsan Mudo vb mağazalara gideceksin. Neticede bunun malzemesi ince yapıda bir şey. Mdf falan herhalde. Ama ben ütü yapmaktan nefret eden biri olarak çok çok memnunum. Onu belirteyim. Ütüyü biriktirip yapmıyorum. O sabah ne giyeceksem giyinirken ütülüyorum. Bu ütü masası estetik. Çekmecelerine de ortada görmek istemediğim ıvır zıvırı koyuyorum. Ha bir de eğer çamaşır odan yoksa standart ütü masaları ortada görünmesi hiç hoş olmayan eşyalar. Bunu ise istersen salonuna bile koyabilir, millete konsol diye yutturabilirsin. Gayet şık :)

    YanıtlaSil
  23. Eliyüzüdüzgünöğretmen kız :) hala almadım bu masandan.. evime yerleşip nereye koyabilirim masayı diye düşünüp öyle karar vereceğim :) sanırım önce mağazaları dolaşmak gerekiyor dediğin gibi :)

    YanıtlaSil
  24. masa da masaymış şiirini hatırlattı bu post bana :') çok şirin ama 350 liraya değer mi bilmem. sahi epey zaman geçmiş üzerinden aldınız mı bundan? ben de evlilik arifesindeyim fikir istiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Gül :) evet epey zaman geçmiş ben evleneli 3 yıl olmak üzere :) istanbula gelin geldim ben, trabzondan o dolabı getirmek zor olur diye düşündüm. Sonra eşyalarım eve yerleşince baktım ki bu dolabı koyacak ekstra bir yerim yok evimiz biraz küçük. Hatta normal boy ütü masası bile almadım mini boy bir masa aldım ve işim bitince yatağımın altına kaldırıyorum.. yani şartlara göre gelişti benim ütü masası meselem :) hayırlı olsun bu güzel yolda bütün işlerin rast gitsin inşallah ;)

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Peçete Katlama Teknikleri

bir kadını en mutlu eden şeylerden birisi de yaptığı yemeklerin beğenilmesidir.. mesela ben, yemeğe başladığımızda eşimin suratına bakarım hemen :) ifadesinden ya da iştahla yemesinden -heh beğendi, diye bir ohh çeker devam ederim yemeğe :) yemeklerden ziyade sofranın cicili bicili süslenmesi de o yemeklerin iştahla yenmesine yardımcı oluyor bence.. illaki pahalı runner, amerikan servisi alacaksınız diye bir şey yok.. elinizde olan malzemeler ve çiçeklerle de sofranızı renklendirebilirsiniz.. genelde kağıt peçete kullanıyorum ben,  kağıt olsun kumaş olsun basit hareketlerle peçetelere değişik şekiller verebiliyoruz.. en azından bu posttan sonra ben daha çok özen göstereceğim :) işte bir kaç peçete katlama tekniği.. hangisi kolayınıza gelirse artık.. *fotoğraflar alıntıdır: pintereset.com

Bir bardak çayın hikayesi..

Kaynana alt demlik gibidir, kaynadıkça fokurdar durur... Gelin üst demlik gibidir, alt demlik kaynadıkça yukarda demlenir durur.. Damat çay bardağı gibidir, biraz kaynana doldurur biraz gelin.. Kaynata çay tabağı gibidir, dökülenleri toplar.. Görümce çay kaşığı gibidir, ara sıra gelir karıştırır gider.. Çocuklar ise şeker gibidir, çayın tadına tat katar, yüzleri gülümsetir.. Kısaca bir bardak çay aile demektir :) *** Karadenizde anlatılan meşhur  hikayeyi bilmeyen yoktur sanırım.. çocukken hayranlıkla dinlerdim çok hoşuma giderdi.. bilmiyorum ne kadar doğru ne kadar yanlış ama şuanda benim için pek geçerli değil bu hikaye.. eskidendi böyle kaynana gelin muhabbetleri.. gelin aldık demek temizlikçi aldık demekti, gelin aldık demek aşçı aldık demekti, gelin aldık demek hizmetçi aldık demekti yalan mı? eski gelinleri az oturup dinleyin hiç biri güzel şeyler anlatmıyor.. ara sıra bana soruyorlar nasıl alışabildin mi evliliğe diye? tabi çok iyiyim , mutluyum diyorum.. güzel

Annemin evine giderken, annemin evinden dönerken :)

derler ki; şanslı annelerin ilk çocukları kız olur, daha şanslı annelerin ikinci çocukları da kız olur ^_^ biz iki kız kardeş olduğumuza göre benim annem çok şanslı oluyor bu durumda :D bir de kendine sormak lazım tabi.. evlendik ev boşaldı rahatladım sanmayın diyor annem, şimdi daha çok aklım sizde kalıyor.. bir kişi gittiniz evden iki, üç kişi olarak geliyorsunuz şimdi daha kalabalık oldu ailemiz.. ben acırım yavruma yavrum acır yavrusuna diyor.. o yüzdendir sanırım anneme ne zaman gitsem boş valizle gidip, dolu dolu valizlerle dönerim evime.. istanbulda sanki patates yok anne diyorum, köy patatesi gibi olmaz diyor.. istanbulda sanki turşu yok anne diyorum, ev yapımı gibi olmaz diyor.. istanbulda sanki peynir yok anne diyorum, bizim peynirimiz gibi olamaz diyor.. öğrenciyken valizime köy yumurtası koymaya kalkmıştı zor engel olmuştum :) o yüzdendir ki ne kadar büyüsek de biz annelerimizin gözünde hala bebeğiz.. evlensek de.. anne olsak da.. verdikçe içi rahatlıyor..