öhü öhü, birisi hafta içinin acısını çıkarmak mı dedi :)
ne demişler hafta içi dünya için, hafta sonu kendin için yaşa..
işte size Trabzonun bağrından kopup gelmiş lahanalarla yaptığım sarma tarifini veriyorum..
Etli lahana sarması:
2 adet soğan
250 gr kıyma
1 su bardağı pirinç
yarım su bardağı ince bulgur(varsa eğer yarma da kullanabilirsiniz)
1 demet maydonoz
1 çay bardağı sıvıyağ
1 kaşık tereyağ
2 kaşık salça ve tuz
sarma saracağınız tencereye biraz sıvıyağ dökerek az salçayı 1 tutam nane ile kavurun,
sonrasında sardığınız sarmaları bu sosun üstüne koymaya başlayın..
bu tamamen benim tercihim, isterseniz direk tencereye de koyabilirsiniz..
sarmaları çok sıkı sarmayın, içindeki malzemeye şişme payı verin..
tencerenin suyunu ayarlarken suyun sarmaların üstüne geçmemesine dikkat edin..
kısık ateşte 45 dk pişirin..
sarmaların üzerine pişmeye yakın sıvıyağ gezdirmeyi unutmayın..
afiyet olsun :)
Oyyy ellerinize saglık annem yapardı nasıl da özlemişim.
YanıtlaSilBize her yer okul, teşekkür ederim :) insan özlüyor anne yemeklerini bilirim..
YanıtlaSilAy nasıl yiyesim geldi. Karadenizliyim ben de..Amerika da da karalahana var görünce sasirdim.
YanıtlaSilsevdicann, gerçekten mi :) ben istanbuldaki lahanayı bile çok sevemedim o yüzden annem trabzondan gelirken getiriyor buzluğa atıyorum, oranın lahanası nasıldır acaba :)
YanıtlaSilYarabbim o nasıl güzel bir görüntü. Karadeniz mutfağının baş tacı, karalahana, hamsi, mıhlama ve laz böreği.....
YanıtlaSilHayalcinin arkadaşı, aynen katılıyorum size :) evlerimizden hiç eksik olmaz, o yüzden karadenizde sarma yapmayı bilmeyen kız becerikli sayılmaz..
YanıtlaSilbayılırım çok severim :-))
YanıtlaSilAudrey, kim sevmezki sarmayı :)
YanıtlaSilbir karadenizli olarak bayılırımmmmmm enfes :) ellerine sağlık bende bloguma beklerim
YanıtlaSilLink adı
inaaaanmıyorum.. harika, ellerinize sağlık. Bana öyle zor bir iş geliyor ki anlatamam. saatlerce hamur açıyım ama bu lahana sarmasını yapamazmışım gibi geliyor. Eşimin annesi saolsun, orda yiyorum bol bol.. Canım çekti şimdi..
YanıtlaSilGözde'nin blog günlüğü, en güzel yemeğimiz olsa gerek dimi :) hoşgeldin ben de gelirim..
YanıtlaSilyesimdusova, küçüklükten beri annem içini hazırlar önümüze koyardı kardeşimle oturup bir tencere sarardık, alışkanlıktan heralde bana çok kolay gelen bir yemektir :) teşekkür ediyorum güzel yorumun için..